Simple
Flexible
Innovative

Fun

Företaget MSC Stockholm AB bildades i december 2019 av Mats Eriksson.

Företagets intention är att tillhandahålla en metod med tillhörande produkter, som gör gjutning mer flexibelt, enkelt och därmed roligt.


Metoden passar för såväl nybörjare som mer erfarna silversmeder, eftersom den är nästan lika enkel som 'vanlig' sandgjutning eller gjutning i värmetåligt gips. Skillnaden är att man med MSC metoden (Multi Segment Casting) kan gjuta betydligt fler former, genom att problemet med s.k. underskär (undercuts) reduceras.


Efter ett antal intervjuer med mer erfarna silversmeder, som väljer att leja gjutningen, kan MSC öka experimentlustan, eftersom man kan testa sin modell innan man skickar iväg den för gjutning i många exemplar. Med MSC kan man dock också gjuta flera kopior, med värmeresistent gips. Gjutformen och modellen bevaras alltid, med undantag av sandgjutning, där gjutformen förstörs.


MSC är förstås inte begränsad till silver/guldsmide och dimensionerna på gjutflaskorna kan skalas utan större svårigheter. Metoden kan därför vara till glädje även för t.ex. skulptörer som gjuter i brons eller liknande.


En uppskalad version av MSC skulle också vara till nytta inom industrigjutning, dels för att minska kostnaderna (sk. precisionsgjutning kan bli onödig för vissa former, t.ex. spiraler, gängor, borrar, etc), dels för att metoden lätt kan automatiseras.

 
 
 
 

Låt oss komma i kontakt vid frågor, support eller rådgivning 


Kontakt  


Företagsuppgifter


Tel: +46 760 36 95 95
E-mail: msc.stockholm.ab@gmail.comMSC Stockholm AB,
Org. nr. 559233-9245,

Folkungagatan 126, lgh 1504
11630 Stockholm

Innehar F-skatt, momsreg./VAT-nr. SE559233924501